Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

torsdag 6 mars 2014

Och så åker tagelskjortan på igen...

I dagen ledare "Riktiga män sextrakasserar inte" gör chefredaktör ett tappert försök att agera vit riddare. Ämnet för dagen är att en manlig politiker skickat en bild på sitt könsorgan till en kvinnlig kollega. Att politikern visat brist på omdöme har Lampi helt rätt i men det är Lampi börjar tala om jämställdhet det hela åker i skyddsräcket.

"Nyheten väckte med all rätt uppmärksamhet. Inte bara för att den vittnar om total avsaknad av omdöme hos avsändaren. Utan också för att den sannolikt även säger något större om villkoren för kvinnliga politiker och sega strukturer som biter sig fast trots många år av jämställdhetsarbete"

Och vad har "strukturer" och "jämställdhetsarbete" med saken att göra? Att karlen som skickade den där bilden totalt saknar allt folkvett bevisar inte någon förekomst av "strukturer". Tror Lampi verkligen på den feministiska ideologins mumbo-jumbo om så kallade maskulinitetsnormer som att män omfattar våldtäktskultur och är allmänt vidriga på alla tänkbara (och otänkbara) sätt?

Den här politikerns beteende är inte en norm, beteendet är i själva verket brist på norm!

"Till oss alla andra män: låt oss fortsätta markera mot övertramp så att kommande generationer vet ännu bättre"

Att som Lampi, utdela kollektivt ansvar för några få individers beteende, leder i förlängningen till att kommande generationer kommer att ledas att tro att sådant här beteende är norm. Varför skall detta svammel om  maskulinitetsnormer köras ned i halsen på halva befolkningen gång efter gång när det i själva verket handlar om att ett fåtal individer saknar normer om rätt och fel?

"Vi ska förstås ha ett samhälle som bygger på den demokratiska idén att varje individ har rätt att mötas som en individ, inte som sitt kön, sin hudfärg eller religion."
Tja, kanske Lampi borde leva som han lär nästa gång denne uttalar sig om "vita kränkta män"...



Inga kommentarer: