Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

onsdag 21 januari 2015

Julspelet som fick moralisterna att få spel


Jag hade inte tänkt säga någonting om det ramaskri julfesten i Övernäs högstadie orsakade men eftersom det hela har fått helt orimliga proportioner så kan jag inte hålla igen längre. Först ut att fördöma och moralisera var Nyans ledarskribent och Ankdammens svar på Gudrun Schyman, Nina Fellman.
Nyan beställer och ankdammens utbildningsminister levererar, självklart var han tvungen att säga att skolans julspel "gick över gränsen". Och sedan har skitfläktarna gått på full effekt, under dagen kunde man läsa i Nyan att julfesten polisanmälts och bland annat Dagens Nyheter, HBL och Yle har också rapporterat om den fruktansvärda händelsen.

Det man undrar över är två saker, vad är alla så upprörda för och hur kommer det sig att skiten träffar fläkten först nu, julfesten var ju för över en månad sedan? Vad föranleder denna plötsliga moralpanik?
Mesta skitstormen har skolans ledning fått ta, dels för att man tillåtit spektaklet men kanske mest för att man försvarat elevernas julspel med att eleverna ville skapa en överdriven parodi på sådant de ser i tv och på webben varje dag. Men tydligen var skämtet om att byta tjej varje vecka för att det inte skall bli ohygieniskt den stora triggern eftersom kritiken handlat om sexism, maktstrukturer och normer. Jag vet faktiskt inte vad som är värst, moralpaniken eller hyckleriet. Ena dagen talar man om yttrandefrihet och att det skall vara tillåtet att häckla och håna, dagen efter sätter man kaffet i vrångstrupen när några elever drar ett skämt som inte passar ens egna värdegrunder.
 
 
Sex- och smiskskämt i skolan är inte okej men att säga att män är biologiska misstag som skall slaktas tycks vara det...
 
När Turteatern invaderade skolor och gymnasier med Solanas SCUM-manifest där män ses som biologiska misstag och att män skall avrättas så jublade kultureliten. Det här var kultur på högsta nivå och de som tog illa vid sig anklagades för att vara humorlösa, det var ju för fan roligt och stor humor det här med att slakta alla män. Det tålde skoleleverna att se men tydligen inte att se sitt eget julspel!



Ärligt talat, hur tror ni som sprider moralpaniken att eleverna uppfattar det? Det är skolledningen som klandras men indirekt är det ju eleverna som skuldbeläggs, det är ju i första hand om vad deras julspel handlade om som utlöste moralpaniken, inte att lärarna tillät det. Det här är ta mig fan det värsta hyckleri och dubbelmoral jag någonsin sett...




Inga kommentarer: