Aj!

Aj!
Aj som fan! Varför såg jag inte den komma?

lördag 5 september 2015

När godheten blir problematisk

Socialdemokraterna har i såväl insändare som på sin blogg propagerat för att fler kommuner i Ankdammen skall ta emot flyktingar och frågor på det?
Ja faktiskt, några frågor på det! Om nu socialdemokretarna anser att Ankdammen skall ta emot fler flyktingar än de planerade 25, varför dissade man då Teuvo Hakkarainens förslag att skicka de 15 000 flyktingar som Finland förväntas ta emot till Ankdammen istället?

Blir det inte problematiskt när Socialdemokraternas partiordförande ena dagen tillrättavisar Teuvo Hakkarinen och kallar förslaget för aggressiv attack för att några dagar senare tycka att Ankdammen borde ska ta emot fler flyktingar?
Bästa Socialdemokrater, hur ska ni ha det nu egentligen? Enligt de senaste prognosen så kommer uppskattningsvis mellan 25 000 till 30 000 personer att söka asyl i Finland i år, den tidigare prognosen att det skulle röra sig om 15 000 personer fick man revidera så sent som i fredags.
"Till Åland är alla välkomna, oberoende om man flyttar hit på grund av arbete, kärlek, studier eller för att fly undan krig och förföljelse"
Men om man flyttar hit efter inrådan av Hakkarainen så kan man räkna med att få ett helvete...


Bra skit på Toklandets blogg idag: https://toklandet.wordpress.com/2015/09/05/vad-skulle-en-miljard-kunna-gora/

Inga kommentarer: